Vakantie, recreatie en dagbesteding ouderen

HCF is gestart met het ontwikkelen van nieuwe woonvormen, in eerste instantie voor ouderen. Naast de mogelijkheid voor langer verblijf, zullen de woningen ook bestemd zijn voor vakantie en dagbesteding. Bij de keuze van de wooncomplexen zal de voorkeur uitgaan naar boerderijen. De opzet is om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken door ondermeer 24-uurszorg te leveren, zeven dagen per week. De bewoners behoeven, na een leven lang samen te zijn, niet gescheiden te worden, omdat de één meer zorg nodig heeft dan de ander.
De bewoners genieten onze volle aandacht, die onder meer bestaat uit extra (medische) verzorging, recreatie, evenementen, uitjes.
Binnen de wooncomplexen bevinden zullen zich een aantal zelfstandige woningen bevinden, een recreatieruimte, een behandelruimte, een werkplaats, etc. Er zullen wooncomplexen verkozen worden, omgeven door een tuin, waarin de bewoners kunnen wandelen en werken. Tevens zal er een weide met stal voor kleine gezelschapsdieren aanwezig zijn.
Aansluitend aan de tuin zal er een terrein beschikbaar zijn, waarop een aantal wooneenheden worden geplaatst voor oa Bread and Breakfest, waar gasten kunnen verblijven voor eventueel familiebezoek. Ook een zwembad en een sportzaaltje zullen tot de mogelijkheden behoren.
In de recreatieruimte, kunnen de bewoners aan allerlei activiteiten deelnemen. De sfeer, die wij willen gaan uitstralen met de recreatieruimte, gaat uit van een ouderwets ‘dorpshuis’, waar bewoners een betrokken gemeenschap zullen vormen.
Aansluitend aan de recreatieruimte zal een koffie- en theehuis worden geplaatst met terras. Hier kunnen de B & B gasten hun maaltijd kunnen gebruiken. Dit is eveneens toegankelijk voor passanten.

Maar op de eerste plaats zal een aangename woonsituatie, aandacht, de juiste zorg en tijdsbesteding voor onze bewoners onze aandacht vergen.

Koos Dirkse, voorzitter HCF

Dit bericht is geplaatst in artikelen, woonvorm met de tags , , , . Bookmark de permalink.